fbpx

Wat zijn de toelatingseisen voor de hbo-opleiding communicatie?

Iedereen met een mbo-4-, havo- of vwo diploma kan toegelaten worden tot een hbo-opleiding. Toch kan niet iedereen zomaar toegelaten worden, omdat elke opleiding zijn eigen specifieke toelatingseisen heeft. Wanneer ben ik met een havo- of vwo-diploma toelaatbaar tot hbo communicatie? Wat zijn de eisen om van het mbo naar het hbo te gaan? En wat zijn de mogelijkheden als ik niet voldoe aan de toelatingseisen?

 

Infographic toelatingseisen hbo communicatie

Van de middelbare school naar hbo communicatie: wat zijn de toelatingseisen en mogelijkheden?

De hbo-opleiding communicatie laat bijna elk havo-profiel toe, behalve het profiel Cultuur & Maatschappij. Gelukkig is het toch mogelijk om toegelaten te worden met een C&M profiel, mits je een schakelcursus Wiskunde volgt. Je moet je hiervoor wel aanmelden. Hoe je je moet aanmelden staat altijd wel op de website van iedere hogeschool. 

Ben je in het bezit van een vwo-diploma? Dan ben je met elk gekozen vwo-profiel toelaatbaar. Het is dus niet nodig om een schakelcursus Wiskunde te volgen.   

Wil je meer weten over de schakelcursus Wiskunde op de HZ University of Applied Sciences? Bekijk: Alle praktische informatie over de schakelcursus Wiskunde. 

Doorstromen van mbo naar hbo communicatie: wat zijn de instroomeisen?

De aanvullende eisen die hogescholen stelden aan afgestudeerde mbo 4-studenten vervallen per 1 september 2020. Hierdoor is het voor iedere student met een mbo niveau 4 diploma mogelijk om direct door te stromen naar het hbo. Je hoeft dus niet meer een cursus te volgen om toegelaten te worden, als je een diploma hebt binnen Techniek en procesindustrie, Zorg en welzijn en Voedsel en Natuur en leefomgeving. Twijfel je? Neem dan contact op met de opleiding over de geldende eisen. 

Wat zijn de mogelijkheden als ik nog geen diploma behaald heb?

Heb je nog geen diploma behaald en wil je toch graag studeren aan het hbo? Neem dan deel aan het toelatingsonderzoek 21+. Je kunt voor elke opleiding deelnemen aan het toelatingsonderzoek op voorwaarde dat je op 1 september 2020 21 jaar of ouder bent. Je meldt je aan door contact op te nemen met de betreffende hogeschool. Kijk hiervoor op de website van de hogeschool waar je aan wilt studeren!

Wil je meer weten over het Toelatingsonderzoek 21+ op de HZ University of Applied Sciences? Bekijk: Alles wat je moet weten over het Toelatingsonderzoek 21+ toets.