fbpx

Ontdek Vlissingen

Studentenleven in Vlissingen: wat is er te doen?

student beleeft studentenleven in vlissingen

Je wilt natuurlijk graag meer weten over de stad waar je gaat studeren. Hieronder vind je handige informatie en tips om jouw studentenleven in Vlissingen onvergetelijk te maken.

Een van de leukste dingen aan Vlissingen als studentenstad is dat het aan het strand en de zee ligt. Uiteraard zijn hier veel terrasjes en restaurants te vinden en bij mooi weer is het daarom de perfecte plek om te chillen. 

Vlissingen is vanouds een havenstad en dit is goed te zien aan de vele monumenten die met de zeevaart te maken hebben. De bekendste is toch zeker wel het standbeeld van Michiel de Ruyter op de boulevard. Als je meer wilt leren over de geschiedenis van de zeevaart van Vlissingen en omstreken, dan is een bezoekje aan het Zeeuws Maritiem MuZEEum zeker de moeite waard.

Wonen in vlissingen

Als je op kamers gaat in dan zit je goed. Vlissingen heeft een groot aanbod aan woningen voor studenten. Je hebt de keuze uit twee mogelijkheden: Accommodation Portal Vlissingen, APV voor kort, en particuliere huiseigenaren die zelf kamers verhuren. APV is een organisatie die samenwerkt met de Hogeschool Zeeland en huisvesting biedt aan studenten. Volg deze link voor meer informatie: https://www.apvlissingen.com/

Je zal natuurlijk ook wel eens boodschappen moeten halen en hiervoor kun je terecht bij de Jumbo, Albert Heijn en de Lidl. Je kan op vrijdag ook naar het centrum gaan voor boodschappen, aangezien het dan marktdag is.

Wil je meer weten over de APV in Vlissingen? Bekijk: Hun website voor meer informatie.

CineCity

Cine City is een plaats waar je een keer naar toe moet gaan tijdens je verblijf in Vlissingen. Het is niet alleen maar een bioscoop, maar biedt ook theater en het heeft een bibliotheek. Leuk weetje: de CineCity in Vlissingen heeft het grootste filmdoek van Nederland in de CCXL zaal. 

Evenementen in Zeeland

Ieder jaar zijn er een hoop evenementen te vinden in Vlissingen. Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt bijvoorbeeld altijd gehouden in deze stad. Ook heb je Festival Onderstroom. Vier dagen achter elkaar wordt het beste van straattheater, muziekoptredens en acrobatiek getoond en geeft een feestelijke toon aan de stad. Dit festival is zeker een aanrader! Om ervoor te zorgen dat je nooit een evenement mist kan je het beste jezelf aanmelden bij een studentenvereniging.

Met deze informatie en tips op zak kan je er zeker van zijn dat je een leuk studentenleven in Vlissingen gaat beleven.

Wil je meer weten over de verschillende studentenverenigingen die Vlissingen te bieden heeft?  Bekijk: Alle informatie over studentenverenigingen in Vlissingen.